Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar Kitabından Hayatınıza Dokunacak 10 Olumlama

17 Ocak 2022
Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar Kitabından Hayatınıza Dokunacak 10 Olumlama

Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar kitabından hayatınıza dokunacak 10 olumlama

2021 yılının en çok satan kitabı olan Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar son derece sade dili ve hayata dair olumlu tespitleriyle okurlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Daha önceki kitaplarıyla da büyük okur kitlelerine ulaşan Miraç Çağrı Aktaş bu kitabında okurlarını hayata karşı daha güçlü durmaya, kayıplara rağmen hayallerin peşinden koşmaya ve asla vazgeçmemeye davet ediyor. Önceki kitaplarıyla hayatı ve aşkı irdeleyen Aktaş bu kitabında insan psikolojisini, bireyin gelişimindeki çeşitli aşamaları derinlemesine inceliyor. Motivasyon sözleri de içeren kitap, insan neden kaybeder, nasıl ayakta kalır, yaşamın anlamı nedir gibi soruların etrafında, çok farklı kaynaklardan da faydalanarak cevaplar üretiyor.

Yeni kitabından en beğenilen Miraç Çağrı Aktaş sözleri:

1-    Kitapta bugünü yaşamanın değeri ve anlamı üzerinde çok fazla duran yazar, geçmişi geride bırakıp ileriye doğru yönelmenin insan için ne kadar önemli olduğunu şu şekilde ifade ediyor;

“Her şeyin an üzerine kurulu olduğu bu hayatta, hepimiz şu an bir yerlerde yolculuk halindeyiz.”

2-    Miraç Çağrı Aktaş kitabında, kaybetmenin asla bir son olmadığını ve umudun tam da o kaybedişlerin ardından yeniden filizlenmesi gerektiğini bir tema olarak çok sık vurguluyor. Kitap bu anlamda, size kendinizi iyi hissettirecek kitaplar arasında yerini alıyor:

“Hiç kimse birkaç kez yıkılmadan küllerinden yeniden doğmamıştır.”

3-    Hayatın her anı ayrı kıymetlidir insan için, çünkü hayat dediğimiz anlardan oluşur ve aslında çok kısadır. İnsanlara ayırdığımız her vakit, aslında onları hayatımıza ortak ettiğimiz anlamına gelir ve bizim verdiğimiz kadar değeri görmeyi de hak eder. Bu gerçekten hareketle şöyle diyor yazar,

“Hissettirilmeyen sevgi hayatımızda olmasın.”

4-    Başına gelen her şeyin temelinde insanın kendi aldığı kararlar vardır. Yakınınızdaki biri size bir kötülük yaptığında, o yanlış kişinin yakınınızda olmasına izin verdiğiniz için siz de en az onun kadar sorumlusunuzdur başınıza gelenlerden. İyi niyetten de olsa, mesafeyi korumamak, insanlara duygusal yaklaşmak ve mantıktan uzaklaşmak çoğu zaman kendimize yapabileceğimiz en büyük kötülüklerdendir. Yazarın bu konudaki tespitine de katılmamak mümkün değil;

“Hiç kimse bana zarar vermedi. Karşıma çıkan herkesi kendim gibi zannederek, düştüğünde ilk koşan olarak, değer görmediğim insanlara değer vererek, bazı insanların kendisine yapılsa asla affetmeyeceği şeyleri, bana yapıldığında affederek, bana kötülükle gelene iyi niyetle giderek ben kendime zarar verdim.”

5-    Allah inancının verdiği güç ve huzura da fazlasıyla değinen yazar, saf ve temiz inancın, insanı her koşulda ayakta tutacağını da hatırlatıyor okurlarına.

“Merak etme, seni üzdüklerini onlar unutsa da, Allah unutmaz.”

6-    Her şeyin, hatta insan ilişkilerinin bile hızla tüketildiği zamanda etrafındaki insanlara fazlasıyla anlam yükleyen her insan en az bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Kolay vazgeçilir olmak, değer verdiği hayatların içinde küçük de olsa bir yer kaplayamadığını görmek canını yakar insanın. Ama insan alışır, kabullenir ve kendine daha çok sarılıp devam eder yürümeye. Bu durumu şöyle özetliyor yazar:

“Yerimi hemen başkalarıyla dolduran insanların acısını çektiğim için kendimden özür dilerim.”

7-    Bulunduğu yerden kolay kolay uzaklaşamayan bir varlıktır insan. Alışkanlıkları, yaşanmışlıkları, sorumlulukları ve daha bir çok sebep, orada mutsuz da olsa, orayı terk etmenin önünde bir engeldir. Halbuki bir tek karar, cesur bir adım değiştirebilir bütün bir hayatı. Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar kitabının bu düşünceden hareketle okuru sürekli olarak cesaretlendiren bir tonu var:

“Mutsuz musun? Kökün kimseye bağlı değil. Sen de ağaç değilsin. Yerini hemen değiştirebilirsin. Bağlı kalma.”

8-    Çevre baskısıyla, etrafını kuşatan dayatmalarla boğuşan insan çoğu zaman kendini farklı kararlar arasında sıkışmış hisseder ve doğru kararı almakta zorlanır. Bu bocalama hali insanın yaşam kalitesini düşürür, dahası başkalarına bağımlı ve sağlıksız bir hayatı yaşamasına sebep olur. Kendi duygularının, düşüncelerinin ve kararlarının arkasında istikrarlı bir şekilde durmak kişinin hayatını daha da anlamlı kılar:

“Seni yolundan çevirmeye çalışanlara, yanlış bir karar aldığında bedelini senin ödeyeceğin hayatına karışanlara şu cevabı vermekten çekinmeyeceksin: Bu hayat benim.”

9-    Her türlü zorluğa karşı yılmadan ayakta kalmanın değerini de fazlasıyla vurgulayan yazar şöyle diyor:

“Kendime sözümdür: Beş kez düşsem, altı kez ayağa kalkacağım.”

10-Ve belki de en önemlisi, kişinin yaşadığı hayatı ne için yaşadığını sorgulaması ve kendi çizdiği yolda kendi adımlarıyla yürümesidir. Çünkü; “ne istediğini bilmeyen insanı, belirsizlik savurur her yere.”

Miraç Çağrı Aktaş kimdir

1995 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesinde doğan yazar aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitimine devam etmektedir. Yazarın yedi kitabı bulunmaktadır.

Bana Seni Seviyorum Deme Hissettir

Bana Seni Seviyorum Deme Sev

Bana Seni Seviyorum Deme Evlen Benimle

Yine de Sevdik

Sen On Yedi Yaşımsın

Kendine Hoş geldin

Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar

Tüm Miraç Çağrı Aktaş kitapları için tıklayınız.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.